Πρόσφατη έρευνα συνδέει τη λήψη υψηλότερων επιπέδων μαγνησίου με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στο πάγκρεας.

Το μαγνήσιο σε τροφές

Η λήψη υψηλότερων επιπέδων μαγνησίου φαίνεται πως μειώνει σημαντικά την πιθανότητα κάποιου να εμφανίσει καρκίνο στο πάγκρεας. Το μαγνήσιο βρίσκεται στα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, στους ξηρούς καρπούς, τα φασόλια, το γιαούρτι και το αβοκάντο.

Η έρευνα επιστημόνων του Indiana University Bloomington δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Journal of Cancer. Η ερευνητική ομάδα εξέτασε στοιχεία άνω των 66.000 αντρών και γυναικών ηλικίας 50-76 ετών.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ka He, εξέτασαν αν η ηλικία, το φύλο, ο ΔΜΣ, η χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών και η λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου έχουν άμεση επίδραση στα ποσοστά καρκίνου στο πάγκρεας. Ανακάλυψαν ότι για κάθε μείωση της πρόσληψης μαγνησίου κατά 100mg την ημέρα, υπάρχει 24% αύξηση της εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου.

Ενώ οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες, συμβουλεύουν οι άνθρωποι να λαμβάνουν τη συνιστώμενη διαιτητική πρόσληψη του μαγνησίου από τη διατροφή ή συμπληρώματα, για να εμποδίσουν τον κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας.

Μπορεί ενδεχομένως να είναι σοφό για όσους έχουν υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας να αρχίσουν να λαμβάνουν συμπλήρωμα, δήλωσε ο ερευνητής Daniel Dibaba.

Πέρα απο τις τροφές, το μαγνήσιο μπορούμε να το λάβουμε και σε μορφή συμπληρώματος με πιο διαδεδομένα τα συμπληρώματα τύπου ZMA, πλούσια σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο και βιταμίνη Β6 

 


Αναδημοσίευση απο άρθρο του British Journal of Cancer