Το Collagen Peptides Hydrolyzed Type 1 & 3 της Osavi, είναι συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή σκόνης που περιέχει υψηλής καθαρότητας πρωτεΐνες υδρολυμένου κολλαγόνου που λαμβάνονται από κολλαγόνο τύπου Ι και ΙΙΙ. Το προϊόν περιέχει υψηλή συγκέντρωση γλυκίνης, προλίνης, υδροξυπρολίνης - απαραίτητα δομικά αμινοξέα του κολλαγόνου.
- Τα πεπτίδια συμβάλλουν στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.
- Τα πεπτίδια συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.
- Τα πεπτίδια συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών.
Αν αναζητάτε τρόπους να εξασφαλίσετε τη δύναμη των ιστών που χτίζουν το σώμα σας, χρειάζεται προσοχή στη διατροφή που ευνοεί τον σχηματισμό και την αναδόμηση του κολλαγόνου, που είναι η πιο σημαντική πρωτεΐνη που σχηματίζει τους ιστούς, καθώς και στους παράγοντες που επηρεάζουν τη σύνθεσή του. Το κολλαγόνο παρέχει τη μηχανική αντοχή των ιστών και η σωστή παραγωγή του είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας και την αποφυγή σημαδιών πρόωρης γήρανσης του σώματος.
Το κολλαγόνο αποτελεί περίπου το 30% όλων των πρωτεϊνών που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα [1]. Ανάλογα με τον τύπο του κολλαγόνου, έχει διαφορετικές λειτουργίες, χαρακτηρίζεται από διαφορετική δομή και τόπο εμφάνισης. Τα πιο κοινά είναι το κολλαγόνο τύπου Ι (υπάρχει στους τένοντες, τα οστά, το δέρμα και τον υποδόριο ιστό) και το κολλαγόνο τύπου ΙΙΙ (υπάρχει στο δέρμα, τους μύες και τα αγγεία). Το κύριο καθήκον του κολλαγόνου είναι να παρέχει μηχανική αντοχή στους ιστούς στους οποίους βρίσκεται. Αντιστοιχεί, μεταξύ άλλων, στην κατάλληλη ελαστικότητα, ένταση και απαλότητα του δέρματος. Όλα αυτά οφείλονται στη δομή των μορίων κολλαγόνου, τα οποία χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή εφελκυσμού και μηχανική αντίσταση [2]. Ως εκ τούτου, σωστά συνδέεται με τη διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης. Ένα υγιές, νεανικό σώμα έχει την ικανότητα να αναπαράγει κολλαγόνο, το οποίο αναδομείται συστηματικά και διατηρεί το σώμα σε άριστη φόρμα. Ωστόσο, με την ηλικία, η ικανότητα αναγέννησης των ινών κολλαγόνου σταδιακά εξαφανίζεται. Μια τέτοια πτώση εμφανίζεται μετά την ηλικία των 25 ετών και αυτή η ικανότητα πέφτει απότομα μετά την ηλικία των 50 ετών [3]. Παράγοντες που επηρεάζουν τη σύνθεση του κολλαγόνου στο σώμα περιλαμβάνουν: εμμηνόπαυση, δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνες, ανεπάρκεια βιταμίνης C, υπερβολική έκθεση στον ήλιο, άγχος, ανεπαρκής ύπνος, κάπνισμα, έντονη άσκηση και extreme sports, καθώς και αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. 4, 5, 6].
Το Osavi Collagen σε μορφή σκόνης είναι εύκολα απορροφήσιμο κολλαγόνο, από εξαιρετικά καθαρά πεπτίδια κολλαγόνου βοείου κρέατος με ουδέτερη γεύση και οσμή. Προέρχεται από τους τύπους κολλαγόνου I και III, επομένως περιέχει έως και 18 αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένων υψηλών συγκεντρώσεων των απαραίτητων αμινοξέων που δομούν το κολλαγόνο όπως γλυκίνη, προλίνη και υδροξυπρολίνη. Μια ημερήσια μερίδα παρέχει 20 g πεπτιδίων κολλαγόνου, τα οποία μπορείτε εύκολα να μετρήσετε με το συμπεριλαμβανόμενο καπάκι μέτρησης. Το κολλαγόνο μπορεί να διαλυθεί σε νερό, χυμούς, κοκτέιλ ή να προστεθεί στα γεύματα. Είναι ένας εύκολος και ευχάριστος τρόπος για να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με απαραίτητα αμινοξέα που είναι το δομικό υλικό των πρωτεϊνών κολλαγόνου. Φροντίστε για υγιείς τένοντες, οστά, μύες, δέρμα, αγγεία και ιστούς με το κολλαγόνο Osavi.
[1] Ricard-Blum, S. (2011). The collagen family. Cold Spring Harbor perspectives in biology, 3(1), a004978. https://doi.org/10.1101/cshperspect.a004978
[2] Wu, M., Cronin, K., Crane, J.S. (2022). Biochemistry, Collagen Synthesis. [Updated 2022 Sep 12]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507709/
[3] Reilly, David M., Lozano, J. (2021). "Skin collagen through the lifestages: importance for skin health and beauty" Plastic and Aesthetic Research. 8: 2. http://dx.doi.org/10.20517/2347-9264.2020.153
[4] Snedeker, J. G., & Gautieri, A. (2014). The role of collagen crosslinks in ageing and diabetes - the good, the bad, and the ugly. Muscles, ligaments and tendons journal, 4(3), 303–308.
[5] Kahan, V. et al. (2009). Stress, immunity and skin collagen integrity: evidence from animal models and clinical conditions. Brain, behavior, and immunity, 23(8), 1089–1095. https://doi.org/10.1016/j.bbi.2009.06.002
[6] Knuutinen, A. et al. (2002). Smoking affects collagen synthesis and extracellular matrix turnover in human skin. The British journal of dermatology, 146(4), 588–594. https://doi.org/10.1046/j.1365-2133.2002.04694.x
Συσκευασία | |
Συσκευασία | 300g |
Δοσολογία | |
Δοσολογία | 1 μεζούρα (20 g) ημερησίως. ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ |
Συστατικά | |
Συστατικά - Διατροφικές Πληροφορίες | Contains per portion: 1 scoop Hydrolyzed collagen peptides obtained from collagen type I & III: 20 g of which:
INGREDIENTSBovine collagen peptides. |
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ